Tanks, silo's, liners & afdekkingen

Tanks & Silo’s

DL - Wateropslag silo’sWateropslag silo’s van DL Plastics B.V. zijn uitermate geschikt voor de opslag van drinkwater of de opslag van water voor irrigatie in de land- en tuinbouw. De belangrijkste onderdelen van een wateropslag silo zijn de gegolfde verzinkte of gegalvaniseerde stalen platen, de bouten, ringen en moeren, het 300 grams beschermvlies en de silo liner. Wateropslag silo’s van DL Plastics B.V. zijn verkrijgbaar in diverse diameters en hoogtes en met opslag capaciteit tot wel 4.000.000 liter. De maximale diameters gaat over de 40 meter en met een maximale hoogte van 5,32 ( 7 ringen ).

Aan de hand van de diameter en de wandhoogte wordt een sterkte berekening gemaakt om de dikte van de staalplaten te bepalen. Om het gewicht van de staalplaten tot het minimum te beperken en toch de maximale sterkte te verkrijgen worden de vlakke verzinkte of gegalvaniseerde stalen platen machinaal voorzien van golven en ook worden er de gaten voor de montage van de bouten in aangebracht. Deze manier van golven maakt de staal silo 9x sterker dan vlakstaal.

“Al onze silo’s zijn voorzien van het verplichte CE keurmerk”

Om de waterdichtheid van de silo’s te garanderen worden deze aan de binnenzijde voorzien van een siloliner. Silo Liners worden in eigen fabriek, door gecertificeerde specialisten, op iedere gewenste afmeting in model geconfectioneerd. De DL- Silo Liners worden gemaakt van zeer hoogwaardige kwaliteit flexibele kunststoffen, 90% van de liners worden met het door ons ontwikkelde materiaal Delaflex® met maar liefst 15 jaar garantie in Europese klimaten en vergelijkbaar. Overige liners worden gemaakt van materialen zoals PVC, EPDM e.d.

Wateropslag silo’s van DL Plastics B.V. zijn gegarandeerd:

• Zeer gunstig geprijsd
• Hoge kwaliteit materialen
• Snel te leveren
• Gemakkelijk te vervoeren
• Eenvoudig te verplaatsen
• Geen zware fundering nodig
• Kan nagenoeg op iedere ondergrond geplaatst worden
• Eenvoudig handmatig te monteren en te installeren

Folie manchetten en doorvoeringen

Voor degene die zelf de foliemanchetten voor het afdichten van de doorvoeringen kunnen verlijmen of aflassen, worden tegen meerprijs standaard conische foliemanchetten op bestelling geleverd. Echter tegen een minimale vergoeding kunnen in onze fabriek, de foliemanchetten t.b.v. de doorvoeren op de door de klant aangegeven plaatsen, in de DL-FPP Liner worden gelast. U hoeft dan tijdens de montage op de locatie niet te lassen, maar alleen de foliemanchet rondom de leidingen af te dichten met een klemband. In plaats van aangelaste foliemanchetten kunnen wij tegen meerprijs ook een speciale DL-Pipe Transit los bijleveren. Een DL-Pipe Transit kunt u op de locatie verlijmen aan de PVC Leiding en door het unieke klemkoppeling systeem eenvoudig vloeistofdicht aansluiten aan de DL-FPP Liner.

Garantie

Afhankelijk van de materiaal kwaliteit wordt een lange en jaarlijks afbouwende garantie gegeven.

Levertijd

4 weken, mits er extreme drukte is of een eventuele spoed situatie.

Montage op locatie

Wij beschikken over zeer vakkundige door Kiwa en VCA gecertificeerde monteurs die de montage op locatie op vakkundige wijze onder garantie voor u uitvoeren.

Tanks & Silo afdekkingen

De volgende boven afdekkingen of Anti-AlgZeilen worden door ons geleverd:

DL-ANTI-ALG-ZEIL

Een DL-ANTI-ALGZEIL wordt in onze fabriek geproduceerd van een waterdoorlatend PP weefsel met een gewicht van 190 tot 300 gram per m² en is zeer geschikt voor afdekkingen van bassins of silo´s voor de opslag van water. Een DL-Anti-AlgZeil beschermt de DL-Liners tegen UV straling door de zon, waardoor de verwachte levensduur tot het maximale wordt verlengd en de algengroei in het water sterk wordt verminderd. Ook kan een DL-Anti-AlgZeil voorkomen dat vogels of andere dieren de DL-Liner mechanisch beschadigen.

Nieuw! DELAFLOAT

Een DELAFLOAT wordt geconfectioneerd van een zeer hoge kwaliteit polyolefine materiaal. Het materiaal bestaat uit twee lagen ( een laag wit gekleurd ) met daartussen kleine met lucht gevulde ruimtes die zorgen voor het hoge drijfvermogen. Door de vorm van de bubbel creëert de DelafloaT een vacuüm op het water waardoor het uitwaaien bijna niet mogelijk is.

De witte toplaag reflecteert de UV stralen, waardoor het water minder opwarmt in landen/periode met veel zon en warmte.

Als optie leveren wij een extra randbuis die rondom de DelafloaT met speciale clips moet worden bevestigd. Dit is aan te bevelen op locaties waar veel wind is of waar een rare draaiende wind is door gebouwen of hoge kassen.

DL-AIRCOVER

Een DL-Aircover is een door lucht gedragen kap met in overleg een (telescopische) middenkolom. Na een lange periode van testen en de nodige kwaliteitscontroles op diverse proef locaties waar door DL PLASTICS B.V. een DL- Aircover op een mestopslag silo´s was geplaatst, hebben onze kwaliteitscontroleurs de goedkeuring gegeven en de DL- Aircover geschikt geacht om te dienen als boven afdekking van silo´s voor de opslag van irrigatie water, drinkwater of andere vloeistoffen. Wij zijn trots, dat wij de DL- Aircover in productie mogen nemen en deze ook aan u mogen aanbieden. Een DL- Aircover is de meest duurzame oplossing om uw silo af te dekken zonder vaste middenpaal. Op de mestpagina vindt u alle informatie over deze afdekking.

Silokappen/Spankappen

Het confectioneren, leveren en monteren van de zogenaamde spankappen voor de afdekking van opslag silo’s behoort tot de standaard werkzaamheden die in ons bedrijf dagelijks worden uitgevoerd. Onze groep van zeer bekwame medewerkers hebben diverse cursussen en opleidingen gevolgd voor het bewerken en de verwerking van diverse soorten kunststoffen. Een aantal van hen heeft meer dan 30 jaar kennis en ervaring in o.a. het confectioneren en het lassen van Polyester versterkte PVC folies, die worden toegepast voor nagenoeg alle soorten opslag silo’s. Deze silo’s worden gebruikt voor de opslag van o.a.; drinkwater, afvalwater, mest, olie, chemicaliën en andere vloeistoffen of vaste droge stoffen.

De zogenaamde spankappen of silokappen worden als boven afdekking op o.a. houten, stalen, of betonnen silo’s geplaatst, om te voorkomen dat er regenwater in de silo komt of om te voorkomen dat er giftige gassen of andere kwaadaardige stoffen zich door de lucht in de omgeving kunnen verspreiden. Het voorkomen van stank en gif emulsie maakt de lucht die mens en dier als zuurstof nodig hebben om te leven een stuk gezonder en aangenamer.


De Wissel 15 - 9076PT St. Annaparochie - The Netherlands - +31 (0)518 409700 - info@delangeplastics.nl