Mest

Mestopslag

Ter voorkoming van het verontreinigen van het grond water moet bij de aanleg van mestbassins een mestbestendige folie worden gebruikt, die zeer sterk is en een hoge chemische resistentie heeft.

Er wordt gebruik gemaakt van:

• LDPE folie 1 mm of 0.80 mm dikte in zwart onversterkt.
• PVC (mestkwaliteit) folie van 1 mm dikte in zwart onversterkt.
• PVC versterkt polyester 900 of 1.150 gram per m² (mestkwaliteit) in groen of grijs.

De volgende uitvoeringen en systemen zijn mogelijk:

Liners/Voeringen


DL PLASTICS B.V. levert en plaatst mest liners (voeringen) voor in mestopslagtanks met verschillende diameters en hoogtes. De liner bestaat uit onversterkte PVC mestkwaliteit 1 mm met hierop een versterkte rand van PVC die over de rand van de tank komt te hangen. De liner wordt door middel van ratels of met spantouw aan de tank bevestigd.

In overleg kunnen de liners/voeringen ook in de volgende kwaliteiten worden geleverd:

• PVC versterkt polyester
• LDPE 1 mm dik onversterkt

Onze liners worden in overleg compleet geleverd met wandbescherming, ratels en koord.

Drijfdekken


Voor de afdekking van de mesttank leveren wij ook drijfdekken. Deze dekken worden in overleg geleverd met ontluchters, randbuis van HDPE, spanband/touw en mixgat. De gebruikte materialen zijn in overleg van onversterkt PVC 1 mm in zwart van onversterkt LDPE 0.80 of 1 mm dik in zwart van PVC versterkt polyester 900 gram per m² in de kleur groen of grijs.

Silokappen (Spankappen)


Het confectioneren, leveren en monteren van de zogenaamde spankappen voor de afdekking van opslag silo’s behoort tot onze standaard. De zogenaamde spankappen of silokappen worden als boven afdekking op o.a. houten, stalen, of betonnen silo’s geplaatst om te voorkomen, dat er regenwater in de silo komt of om te voorkomen dat er giftige gassen of andere kwaadaardige stoffen zich door de lucht, in de omgeving kunnen verspreiden. Het voorkomen van stank en gif emulsie maakt de lucht die mens en dier als zuurstof nodig hebben om te leven een stuk gezonder en aangenamer.

Blaaskap

Lucht gedragen silo kap is een nieuwe ontwikkeling van DL PLASTICS BV en is het afgelopen jaar op diverse tanken uitgetest. Speciaal voor stalen tanken/silo's toegepast (maar ook voor betonnen, houten tanken geschikt). Het op te blazen dak deel wordt geproduceerd van Kiwa gecertificeerde pvc versterkte folie en voldoet aan alle gestelde eisen ( rapport ter inzage). Op de rand van de stalen silo wordt een ronde verstevigingsbuis/ring gemonteerd. Om deze buis wordt de kap afgespannen. Hierdoor hoeft de silo de spanning niet op te vangen. Als de omtrekbuis op de silorand is geplaatst wordt het geheel met een kleine ventilator opgeblazen. (Stroomverbruik slechts ongeveer ter vergelijking van een 150 Watt lamp) Om inzakken te voorkomen en het geheel stabiliteit te geven, wordt tevens een in hoogte variabele midden paal geplaatst.

Mestzakken


De mestzak wordt geleverd in een vierkante of rechthoekige vorm in overleg met inspectieopening. Tevens wordt in overleg leidingen en afsluitingen bijgeleverd. Het materiaal is speciaal ontwikkeld voor opslag van mest en bestaat uit een polyester weefsel voorzien van een PVC coating. Totaalgewicht ongeveer 1.100 gram m². De naden worden zowel thermisch als hoogfrequent gelast.

De zakken kunnen worden geleverd met een inhoud van 1.000 m³. Het geheel kan door ons ter plaatse worden gemonteerd. Ter voorkoming van opwaaien te wijten aan vacuümzuiging wordt het geheel afgespannen met band en vastgezet met piketpalen.

Voordelen:

• Geschikt voor slappe grond esthetisch (het valt niet zo op in de omgeving)
• Geen regenwater in de mest (gesloten systeem)
• Gemakkelijk aan te leggen
• Geen stankoverlast
• Geen bouwvergunning nodig
• Verplaatsbaar
• U.V. ( zonlicht ) bestendig
• Vorstweerstand tot –30°C
• Zuur– en zoutbestendig
• Lange levensduur

Bassinkleden
• Onderkleden, rechthoekige kleden in diverse afmetingen, vrijwel onbeperkt qua grootte.
• Bovenkleden in dezelfde afmeting als het onderkleed, al dan niet voorzien van mixopening en ontluchters.

Deze kleden kunnen ook weer in diverse kwaliteiten worden geleverd. PVC versterkt of onversterkt of LDPE.

Vloeibare mestopslag te klein? Tijdelijke mestopslag nodig? “ DL – FlexBag “


De DL-Flex-Bag is speciaal ontwikkeld voor het tijdelijk uitbreiden van uw mest opslagcapaciteit. De zak is simpel op te vouwen en eenvoudig te verplaatsen naar andere locaties. De mestzak wordt in onze eigen fabriek gemaakt van KIWA gecertificeerde Polyester versterkte PVC folie met een gewicht van 1.150 gram per m². Het materiaal heeft een enorme treksterkte en wordt in onze fabriek met hoog -frequent lasmachines aan elkaar gelast, zodat de DL-Flex-Bag qua sterkte aan de hoogste eisen voldoet. Leverbaar in diverse afmetingen, met een inhoud of opslagcapaciteit van 50 m3 tot ca. 350 m3. De DL – Flex-Bag kan bijna overal en op vrijwel ieder vlakke ondergrond worden geplaatst.

De mestzak wordt geleverd compleet met ontluchters, vul- en aanzuigpunten, afsluiters en voldoende verankeringspunten. De mestzak is makkelijk te vullen en ook eenvoudig leeg te zuigen en de laatste resten kunnen eventueel met water worden uitgespoeld.

NIEUW: RENT-A-BAG

Ook voor het huren van deze DL-Flex-Bag bent u bij ons op het juiste adres. Vraag een vrijblijvende prijsopgave.

Zie ook de website www.dlmest.nl


De Wissel 15 - 9076PT St. Annaparochie - The Netherlands - +31 (0)518 409700 - info@delangeplastics.nl