Agrarisch

DELAFLEX® VOOR WATEROPSLAG 15 jaar garantie

DL Plastics B.V. staat al vele jaren bekend als leverancier en producent van hoogwaardige kwaliteit kunststof materialen en eind producten.

Met behulp van de nieuwste lastechnieken worden door gecertificeerde vakmensen in een eigen fabriek jaarlijks duizenden liners voor wateropslag tanks en silo’s en honderden folie zeilen voor afdichting van waterbassins geconfectioneerd, die niet alleen in Nederland worden verkocht, maar ook naar alle delen van de wereld worden geëxporteerd.

De tot nu toe het meest voor deze toepassing gebruikte materialen zijn PVC, FPP en LDPE folie. Bij het gebruik van deze materialen is het bekend dat er problemen en lekkages kunnen ontstaan door het klapperen door de wind en recirculatie water en de invloed van de UV straling op termijn.

Na jarenlang onderzoek is er een nieuwe folie ontwikkeld die gezien de test resultaten nog beter geschikt is voor deze toepassingen. Het materiaal is beter UV bestendig en uit de testen is gebleken dat het materiaal bestand is tegen zeer hoge mechanische belasting en dus ook tegen de wel bekende zogenoemde klapperschade!

DELAFLEX® Liners op maat gemaakt voor alle soorten en merken stalen silo’s. DELAFLEX® waterbassin zeilen op mega grote afmetingen, op rol geleverd.

DELAFLEX® folie is leverbaar in 0.6 mm en 1.0 mm dikte en DELAFLEX® wordt door DL Plastics B.V. geconfectioneerd conform de richtlijnen en voorschriften KIWA BRL-K537.

Voor het waterdicht maken van vijvers en waterbassins wordt vaak PVC folie gebruikt. PVC folie is verkrijgbaar in de dikte 0,5 mm tot en met 1,5 mm. Wij beschikken over een zeer grote en moderne fabriek waar zeer grote zeilen worden gemaakt van 10.000 m² of groter.

De verwachte levensduur voor de PVC vijverfolie dikte 0,5 mm is ca. 6 tot 10 jaar en voor de PVC vijverfolie dikte 1 mm is ca. 10 tot 20 jaar. De levensduur kan verlengd worden door de folie zo goed mogelijk af te schermen tegen U.V. stralen.

DL PLASTICS B.V. levert en verwerkt ook EPDM folie, dit is een rubber folie die geen weekmakers bevat. Deze kwaliteit wordt steeds vaker toegepast bij vijvers, want het is zeer goed bestand tegen ozon en U.V. straling. Bovendien is het een blijvend elastisch materiaal en daardoor zeer makkelijk ter plaatse te verwerken door zijn soepelheid en flexibiliteit. Het heeft een levensduur van maar liefst 30 jaar. Er wordt voor namelijk gewerkt met een dikte vanaf 1 mm. Wij kunnen in bijna iedere gewenste afmeting het gehele foliestuk prefab leveren. Tevens is het mogelijk om de folie in het werk door onze monteurs te laten monteren. Wij leveren eventueel: tape, kit, primer etc.De Wissel 15 - 9076PT St. Annaparochie - The Netherlands - +31 (0)518 409700 - info@delangeplastics.nl