Historie

De heer De Lange Sr. is begonnen met de verwerking van kunststoffen in een garage naast zijn woning. De opdracht om een zeil van PVC folie voor een watertoren te lassen betekende het begin van een groot aantal opdrachten uit het hele land. Plannen om uit te breiden werden in 1960 uitgevoerd. Deze organisatie groeide uit tot een gerenommeerd bedrijf dat producten in binnen- en buitenland kocht en verkocht. De Lange Sr. besloot een handelsfirma op te richten voor de im- en export. Deze firma werd na verloop van tijd een succes.

In 1988 werd door de drie zonen De Lange Plastic Linings opgericht. De Lange richtte zich met name op de beton- en milieubescherming, zwembad-, vijver- en waterbouwfolie en diverse hoogwaardige kunststoffen.Tot er brand kwam, in 1997, was De Lange Plastic Linings gevestigd in Leeuwarden en beschikte over een bedrijfsruimte van 6.500 m² en een kantoorruimte van 300 m². Daarna is De Lange Plastic Linings verhuisd naar Sint Annaparochie waar ze zich permanent heeft gevestigd. Momenteel beschikt De Lange over een bedrijfsruimte van 5.500 m² waarvan 500 m² kantoorruimte. Begin 2009 vond er een herstructurering plaats en werd doorgestart onder de naam DL PLASTICS B.V.

In de afgelopen jaren heeft DL PLASTICS B.V. handelspartners verkregen en projecten uitgevoerd in: het Midden Oosten, Azie, Afrika, Midden en Zuid Amerika kortom over de gehele wereld. Momenteel zijn er ongeveer 20 medewerkers werkzaam. Het aantal medewerkers kan per seizoen verschillen. Deze verschillen zijn vooral merkbaar bij de productie. Met name producten gericht op recreatie, zoals vijverfolie, zijn seizoensgebonden.


De Wissel 15 - 9076PT St. Annaparochie - The Netherlands - +31 (0)518 409700 - info@delangeplastics.nl